Camping Kiekduun

Camping De Kiekduun op Ameland is de gezelligste familiecamping aan de rand van de Amelander duinen op slechts 750 meter afstand van het strand. Sinds drie generaties wordt De Kiekduun gerund door de familie Oud. Met aan de ene kant de uitgestrekte natuur van het waddengebied en aan de andere kant de terrasjes en winkeltjes van de dorpen Nes en Buren. Achter de camping is een leuk speelterrein voor kinderen. Geheel in Amerikaanse stijl is het gezellige restaurant “Neighbours” wat niet helemaal toevallig de vertaling is van “Buren”.

De omgeving:
Het eiland Ameland heeft slechts een paar dorpen. Kiezen voor Ameland is kiezen voor de magie van de Wadden. U kijkt eindeloos ver over het uitgestrekte waddenlandschap. Geloof het of niet, maar Ameland heeft de meeste zon -uren van heel Nederland. U kunt Ameland alleen per veerboot bereiken. Als u de auto meeneemt naar het eiland, dient u wel altijd uw overtocht van tevoren te boeken. U kunt de auto ook op het parkeerterrein van de veerboot bij Holwerd laten.

Enkele tips voor uw vakantie op camping De Kiekduun in Buren:

Huisdieren niet toegestaan

De Kiekduun is een duincamping, waar konijnen en fazanten vrij rondlopen tussen de caravans en de tenten. Huisdieren zijn hierom niet toegestaan op de camping.

Duurzaam kamperen op Ameland

Op het prachtige eiland Ameland en met name op De Kiekduun zijn we erg zuinig op het milieu. Ameland heeft een prachtige natuur met veel bos en duinlandschap. Om dit in stand te houden gaan wij erg bewust om met het milieu. Zo is bijvoorbeeld ons toiletgebouw voorzien van een ingenieus warmtewisselaarsysteem, waarbij energie uit de boilers wordt gebruikt. Daarnaast is ons strandpaviljoen De Buren van Nes in 2012 bekroond met de gouden Green Key!

Kortom, met zorg voor natuur en milieu zijn wij met onze royale kampeerplaatsen de ideale plaats om vanuit hier uw vakantie op Ameland te vieren!